VERKSAMHET

HSS bildades 1965. Segling och sjöliv är en naturlig del av hästängssudd. Klubben äger ett antal segeljollar som används flitigt av våra medlemmar. Vi är idag 4 instruktörer som aktivt arbetar med att få barn och ungdomar intresserade av segling och sjöliv. Vi erbjuder våra medlemmar kurser för barn över 8 års ålder och uppåt och som kan simma 200m. Vi har även en vision om att i framtiden kunna ordna seglarskola även för vuxna.

HSS har idag ca 40 aktiva seglare och är en av Österåkers kommuns seglingsföreningar. Klubbens verksamhet omfattar vuxen-, ungdomssegling samt seglarskola.


Läs Mer


PERSONLIGT ANSVAR

Vi är en ideell förening vilket innebär en hel de uppoffringar från samtliga. Vi tar ansvar för våra individuella såväl som gemensamma mål genom att på bästa sätt nå dom.


KVALITET

Vi strävar efter att uppnå så hög kvalité som möjligt. Verksamheten kräver engagemang och utbildning av ansvariga. Segelsällskapets arbete syftar till att fostra seglare som individ och lagspelare med mycket goda kvaliteter. 


GLÄDJE

Engagemanget i sällskapet skall präglas av glädje. Prestation växer genom känslan av att det är roligt med segling. Glädjen ska finnas såväl i medgång som i motgång.


RESPEKTERA ANDRA.

Tack och lov är vi alla olika. Det är något som vi kan glädjas över, men även något som vi måste respektera. Sök fördelar i olikheter, istället för att jobba emot. Det innebär att vi alla i sällskapet arbetar för jämställdhet. 


HÄR FINNS VI

 Skarpängsvägen 29-31
184 94 Åkersberga
Pos: 59.433049, 18.272760